News

Rat-ma-dan

Rat-ma-dan (med kubansk aksent) er ikke bare en forbannelse, den er verre enn det… den er ubrukelig. Og ordet ‘ubrukelig’ er mer brukbart enn ramadan’en selv.

Når du spør en muslim hvorfor vi burde holde rat-mad-an (med norsk aksent), er svaret “slik at de rike føler det de fattige føler hele året gjennom”. Til dette sier jeg; det er svært ærefullt og omtenksomt av dere, men “hva er det de fattige gjør denne måneden?” og så kommer det sedvanlige babbelet som islam eksellerer i. De har til og med universiteter som lærer bort “babbel”. De må ha blandet sammen engelen Gabriel med engelen “Gibbrish”. Vel – så begynner de å mumle ting som “ ina…yaani…qal…sabhanou…inchallah, hamdoulilah” før de plutselig farer i strupen på deg og skjeller “du er en hedning, en djevel… en Kabyle”. Møtt med slik voldsomhet tar jeg to steg tilbake og foreslår noe sånt som “…hvorfor ikke – denne måneden – la de rike forlate sine villaer og nøkkelen til safen, sånn at de fattige kan oppleve “å være rike” for en måned”. De pleier da å late som om de vurderer dette forslaget i en 10 sekunders tid (muslimer er ikke i stand til logisk tenkning (dette er ikke forutinntatthet, men et faktum)). Deretter ser de forvirrede ut før de atter åpner sin “bable-manual” og starter på nok en uendelig, ubrukelig, ubehjelpelig og uforståelig, ….

vel, jeg slutter her. Jeg har bedre ting å gjøre enn å skrive om islam. Jeg vil bare si; islam er ikke en religion, men en arabisk ideologi. Men det vet dere alle sammen allerede.

Leave a Comment