News

«Alle muslimer er arabere»

Muslim som etterligner profeten mohammed

Muslim som etterligner profeten mohammed

Alle muslimer er arabere.

Virkelig? Selvsagt ikke… I virkeligheten er det bare 20 prosent av verdens muslimske befolkning som er arabere eller som kommer fra land nord i Afrika. Til sammenligning er 22 prosent av verdens kristne befolkning fra et afrikansk land. Likevel tenker vi ikke automatisk på en svart person når vi hører ordet «kristen»

Sitatet er tatt ut av en norsk nettside som driver islamistisk propaganda. Avsnittet er fra en norsk ekspert på islam og den arabiske verden: Kari Vogt.

Tyrkerne, afghanere, pakistanere, bengalere, kasjmirene, indonesierne, kurderne, Berberne, mye av den svarte Afrika … er  alle arabere. De dreier rundt den arabiske kulturen. De viser til arabisk kultur. Alle forguder de Arabia, alle leser Koranen på arabisk. De drømmer alle om å mestre det Koraniske på arabisk. Alle har Mohammed som deres  modell. Alle drømmer om å reise til Mekka for å uttrykke sin underkastelse til Arabia, episenteret av arabiske kultur. Islam er en etnisk religion  i tjeneste til en etnisk gruppe. Islam har ikke bare noe å gjøre med arabisk. Den er araberen. Ikke noe annet. Uten Islam,  ville ikke det arabiske eksistert lenger. Den skulle ha sluknet. Islam er arabisk og er bra for den arabiske etnisitet.

Å akseptere islam, er å ha arabere som forbilder,  å skrive sitt språk på arabisk, stappe sitt språk med  arabiske lånord,  tenke på arabisk,  handle arabisk, håndheve arabiske regler og lover … kort sagt bli araber. Dette er virkeligheten som verken tyrkerne, afghanerne eller Berberne kan gjøre noe med. Benekte, vri seg eller komme ut med rasistiske teorier får dem ikke ut  av den arabiske kultursfæren. Kari Vogt fornekter alle disse folkene den historiske tilknytning til arabisk kultur fordi hun oppfatter arabisme som negativ. Hennes uærlighet er å late som om  islam ikke er et arabisk produkt. Den er i dag den arabiske kulturen.

Gåte: Den mjauer, den jakter på mus, maler ved peisen,  har klør, men ifølge Kari Vogt ,er  ikke den en katt. Hva er den da?

2 Comments

  • Ja, når hvite, vestlige mennesker drar til andre verdensdeler og innfører sin kultur og sitt språk, er det imperialisme og undertrykking og skrekk og gru, men når arabere gjør nøyaktig det samme, er alt i sin skjønneste orden. For en dobbeltmoral!

Leave a Comment